Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2013

Το λυκόφως των εφημερίδων


Από τις 8 το πρωί, χθες, Σάββατο 28.9. τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις μεταδίδουν την είδηση για την σύλληψη του «Φίρερ» και άλλων επιφανών Χρυσαυγητών. Ταυτόχρονα κινητοποιούνται οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Όλη μέρα τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολουθούν  τις εξελίξεις, βήμα προς βήμα. (Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να βγαίνουν και να μπαίνουν στην ΓΑΔΑ και την Ευελπίδων).

Και ξημερώνει η επόμενη μέρα: Κυριακή 29.9. Οι περισσότερες κυριακάτικες εφημερίδες στην πρώτη έκδοση (αυτή που βρίσκουμε το πρωί στα περίπτερα) δεν αναφέρουν λέξη για την είδηση – όχι της ημέρας αλλά μάλλον της χρονιάς. Μερικές προλαβαίνουν δεύτερη ή έκτακτη έκδοση – αλλά στην επαρχία πάνε μόνο οι μπαγιάτικες.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την ειδησεογραφική έκρηξη και το αρχαιότερο και εγκυρότερο Μέσο Ενημέρωσης αγοράζει αγρόν. Να γιατί θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση του Τύπου…

Υ. Γ. Χάρη σε έναν επιστολογράφο, ανακάλυψα ένα ξεχασμένο κείμενό μου του 1997. Όταν το ξαναδιάβασα (σαν τρίτος) το βρήκα ενδιαφέρον. Στο ανανεωμένο www.ndimou.gr υπάρχει link στην πρώτη σελίδα.